суббота, 9 февраля 2013 г.

аналіз вірша вузлик івана драча

Перекази  твори на Парт

Додавати коментар можуть тльки зарестрован користувач. Пройдть або на портал

Вдгуки користувачв: Алегоричн образи соняшника  сонця у твор ¶. Драча "Балада про соняшник" - Драч ¶ван

Щоб стати навки соняшником.

Вдкрива тебе для себе,

Щомит якийсь хлопчисько

Поез, сонце мо оранжеве!

«Люблю повертати людину до сонця, мистецтва, в той казковий Храм Сонця», писав ¶ван Драч. ¶ ми дуже вдячн йому за от його золот промнчики-врш, як свтять нам яскравою чистотою, небуденнстю, радстю зустрч з новим, прекрасним, незвичайним свтом поез.

Алегоричн образи сонця  соняшника у балад вказують на порив до високого творчого злету, що виходить з рдного грунту. Сонце, отже, це прекрасна, неповторна поезя, а соняшник поет, що у великому творчому натхненн опису рдну землю, сонце, природу й людей.

Цей символ такий всемогутнй, що може перетворити людину в рослину  навпаки. Поет стверджу думку, що сонце символ краси мистецтва, краси народного духу й ври в нев'янучу народну творчсть. ¶ вдтод свт ста радсншим, дорожчим, рдншим  вдчутншим.

Це незвичайне фантастичне видиво приводить до великого осяяння глибокого пзнання та осмислення, здавалося б, таких буденних явищ, як сонце в неб. Тому хлопчик-соняшник  «застиг на роки  на столття в золотому нмому зацпеннн: «Дайте покататися, дядьку». ¶ в душ зароджуться найчарвнше й найфантастичнше в свт: «Поез, сонце мо оранжеве».

Ця рання балада поета у пднесено-романтичному дус опису незвичайне вдкриття хлопчика-пдлтка: сонце всемогутн. Як у будь-якй балад тут не обйшлось без дива. ¶ це диво сталося з сльським хлопцем-соняшником, у якого «були руки й ноги, було тло шорстке й зелене». Вн бгав наввипередки з втром, рвав на груш гнилиц, купався коло млина й стрибав на однй ноз, щоб вилити воду з вуха. Але раптом побачив сонце, велике та яскраве, «що хало на велосипед, обминаючи хмари в неб».

Саме таким  його твр «Балада про соняшник». Тема твору, його образна символка вд народних, дуже давнх, ще язичницьких врувань про незвичайн перетворення в житт людей  в природ.

Перш твори ¶вана Драча дають пдставу говорити про новаторський, нестандартний пдхд поета до зображення життя людей. ¶ новаторство це Aрунтуться на глибокому пзнанн народно творчост. Одню з найхарактернших ознак творчост поета  поднання фантастичного  реального.

Молод поети  письменники  в цей час щастя сво творчост знаходили в пошуках нових форм, тем та нових дейних перетворень. Помж них був  молодий поет ¶ван Драч. Уже перша його збрка була оцнена як етапна в стор укрансько поез. Найвагомший мистецький здобуток раннього Драча образ сонця.

¶ван Федорович Драч поет незвичайний  самобутнй, поет-нтелектуал, творчсть якого пднеслася на благодатнй хвил зростання громадсько-полтично свдомост людей, демократизац суспльства, загального «потеплння» в кран наприкнц 50-х  початку 60-х рокв. Лтература в цей час звльнялася вд канонв  догм соцреалзму.

Алегоричн образи соняшника  сонця у твор ¶. Драча "Балада про соняшник"

Твори на тему з шкльно програми

Алегоричн образи соняшника  сонця у твор ¶. Драча 'Балада про соняшник' твори з лтератури та на вльну тему

Алегоричн образи соняшника  сонця у твор ¶. Драча 'Балада про соняшник' | Твори з лтератури | Готов твори: Драч ¶ван

Комментариев нет:

Отправить комментарий